Stellantis dödar Alfa Romeos ‘Giorgio’ -plattform för isbilar och lastbilar

Alfa Romeo har verifierat att det snart kommer att axla bakhjulsdrivna Giorgio-plattformen, som varumärkets Giulia Saloon samt Stelvio SUV-design är baserade på.
Som en del av Stellantis -gruppen av varumärken kommer de flesta av den italienska tillverkarens framtida mönster att gå vidare till Stellantis -gruppens elektriska STLA Big PlaFform, som kommer att kunna resa så mycket som 497 mil på en enda laddning.

Stellantis kartlägger framtida EV -plattformar med så mycket som 497 mil av variation

Alfa Romeos VD, Jean-Phillppe Imparato, bekräftade: ”Vi arbetar på den stora plattformen för Stellantis såväl som vi inte längre kommer att använda Giorgio.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

“Vi måste dra nytta av volymerna för att ta alla möjliga chanser och ge en EV -sort till Alfa Romeo, men alltid med beröringen av Alfa Romeo.”
Stellantis överger dock inte helt Giorgio -underlag. En anpassad version av chassit kommer att integreras i gruppens nya fyrsträckta plattformsstruktur, som visas under några av företagets större nästa generations fordon.
Till exempel förstår Auto avslöjar att Porsche Macan-rivalling Maserati Grecale kommer att baseras på denna plattform. Det kommer emellertid troligtvis att drivas av en avstängd version av den två-turboladdade 3.0-liters V6-motorn som upptäcktes i MC20-superbilen.
Giorgio-plattformen var ett euro-projekt med flera miljarder euro, utformade för att tillhandahålla Alfa Romeo en mängd olika fordon som kan konkurrera med BMW för hantering och prestanda. Under dess ganska korta liv användes emellertid underlaget endast på två Alfa Romeo -modeller: Giulia såväl som Stelvio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *