Audi TT Quattro Sport Concept

Audi har bedövat Genève med en äkta överraskning-tillsammans med den nya TT-kupén som den tog med sig TT Quattro Sport-konceptet-en lätt, avskalad kupé som pekar mot en kundtävling, men också En homologationsproduktionsbil, som kan bära Clubsport -namnet.
I hjärtat av konceptet är en 414bhp 2.0 TFSI -motor som kör 1,8 bar förbättring och producerar 450 nm vridmoment – om det gör produktion som gör det enkelt till den högsta specifika utgången för någon motor till försäljning. Kraft överförs till alla fyra hjulen genom en Twin-Clutch S Tronic-växellåda, med en tid på 0-62 mph på 3,7 sekunder.
Annons – Post fortsätter nedan

Motorn, som bara väger 150 kg, beställdes personligen av Audis nya utvecklingschef, Dr Ulrich Hackenberg när han började sin roll förra sommaren. “När jag gällde Audi bad jag om mycket mer kraft från 2.0 TFSI, efter ett tag nådde vi 400 hk, men jag sa att det inte räckte, så så småningom nådde vi 420 hk och jag är nöjd,” sa han till oss.
Ett tredimensionellt metallgaller, lånat från Quattro-konceptet, betydande luftintag i den främre stötfångaren och Matrix LED-strålkastarna markerar konceptets främre ände, medan ‘420’ grafik, 20-tums hjul och kolfiberkroppsförlängningar skapar en låg låg och stor hållning. Att avsluta loppets bilestetik är en betydande bakvinge på baksidan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *