Skada förklarar Autumn Cuts Insurance Coverage Premiums

Tredjepartsskada förklarar har också fallit för första gången på ett decennium, liksom att hjälpa till att sänka försäkringskostnaderna, enligt ny forskningsstudie från institutet också som fakultet för aktuarier (IFOA).
Organisationen har minskat minskningen av försäkringsskyddet förklarar till lagliga ändringar 2013-filtrering genom, utöver en minskning av antalet anspråkförvaltningsföretag.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

• Endast en fjärdedel av vägskatten spenderas på vägar
2013 införde rättshjälp, domen samt straff för brottslingar (LASPO) ett förbud mot remissavgifter. Dessa hade ofta använts för att motivera uppstarten av fordringar. Lagen garanterade också en minskning av tredjeparts rättskostnader, som kan återhämtas som en del av ett tredjepartsskada.
Denna rapport är den allra första som inkluderade dessa senaste förändringar, liksom IFOA upptäckte att de hade hjälpt till att få en minskning med 10 procent i antalet tredjeparts bilförsäkringsskador. Detta har resulterat i intäkter från deklarationer med 33 procent från 354 miljoner pund till 238 miljoner pund. Den typiska resultatet per sökande sjönk från £ 5 000 till £ 4 750, medan antalet anspråksförvaltningsverksamhet sjönk med 35 procent.
• Variation Rover -ägare vägrade försäkringsskydd på grund av stöld
IFOA varnade emellertid att det fortfarande finns en koppling mellan regionerna med den största volymen av dessa verksamheter såväl som frekvensen av tredjepartsanspråk.
David Brown, en av författarna till IFOA -rapporten, sa: ”Rättsliga ändringar 2013 – många betydligt Laspo – verkar ha haft en stor effekt på skadeståndsanspråk. Vi förblir emellertid osäkra på vad deras slutliga effekt kommer att bli, utöver andra lagliga ändringar som de kommande Whiplash -reformerna. ”
Brown förklarade också att effekten av ändringarna hade förväntats av försäkringsskyddsindustrin, liksom att under året i slutet till mars 2014 hade kostnaderna sjunkit med 19 procent.
Var tops skadeförsäkringsanspråk?
Tabell nedan visar värsta områden i England, Wales samt Skottland baserat på tredjeparts motorförsäkringsskada (TPI) Försäkringskrav Familjemedlem till befolkningstäthet:
LocationTPI -frekvens
1. East London2.39%
2. North West London2.31%
3. Southall, Middlesex2.31%
4. Ilford, Essex2.26%
5. Harrow, Middlesex2.22%
6. North London2.20%
7. Liverpool2.03%
8. Manchester2,00%
9. Oldham, Lancs1,98%
10. Sydost London1,91%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *