Toyota avslöjar ny mänsklig kontrollerad T-HR3-robot för användning i yttre rymden

Toyota har visat sin tekniska förmåga genom att visa upp en ny robot, T-HR3. Den tredje generationens humanoidrobot har utformats för att ge avgörande hjälp i olika miljöer – till exempel sjukhus eller yttre rymd.
Det är viktigt att T-HR3 styrs från ett “mastermanövreringssystem” (MMS) som tar sina ingångar från bärbara kontroller som är kopplade till en användares kropp. Detta ger maskinen en hel mängd möjliga applikationer, som kan tänkas sträcka sig till medicinska procedurer, rymdresor eller till och med rengöring av din bil på en kall dag.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

Vad roboten ser matas tillbaka till personen som kontrollerar den via ett headset, så att användaren kan tolka en farlig miljö – till exempel en radioaktiv bränsledump eller en snöig Berkshire -uppfart – och enkelt manipulera roboten till ett framgångsrikt resultat.
• förarlösa bilar: allt du behöver veta
Roboten har 29 kroppsdelar och 16 kontrollsystem inom MMS, vilket ger den ett otroligt livsliknande rörelseområde. Återigen bör dess rörelse vara oerhört exakt när T-HR3 följer från tidigare robotar som utvecklades för att spela musikinstrument.
I en kampanjvideo som släppts av Toyota kan T-HR3 ses plocka upp en boll och bygga LEGO, vilket möjliggörs genom användning av Force Feedback. Ett system som replikerar interaktionen mellan ett objekt och robotens hand, matar det tillbaka till de bärbara kontrollerna som nämnts tidigare och får användaren att känna sig som om de faktiskt interagerar med objektet.
Tyvärr har det ännu inte nämnts hur mycket en T-HR3 skulle kosta, än mindre om de kommer att vara tillgängliga för allmänheten att köpa. Så för tillfället måste du hålla på toppen av bilunderhållet helt själv.
Hjälper Toyotas T-HR3 att flytta oss närmare en säkrare värld för hela mänskligheten, eller drar det oss obevekligt mot domedag? Låt oss veta i kommentarerna nedan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *