Billiga Dacia Electric Cars kan vara nära tips Boss

Dacia, varumärket som för närvarande säljer den mest prisvärda nya bilen som finns i Storbritannien, kommer att tillämpa sin budgetrötter på helt elbilar i framtiden, kan Car Express avslöja.
Det rumänska företaget kommer att använda sin position som en del av Renault-Nissan Alliance för att utveckla budgetvänliga EV: er. Gruppen, som nyligen utvidgades med Renault som tog en majoritetsandel i Mitsubishi, kommer att lansera 12 nya renelektriska bilar år 2022.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

• Bästa elbilar till salu
Dacias europeiska ordförande Jean Christophe Kugler, som talade på den senaste Frankfurt -motoriska showen, berättade för Car Express att hans team kommer att titta på den teknik som är tillgänglig för Dacia och fatta beslut baserade på kundens efterfrågan.
“Vi kommer att förbli chockerande prisvärda,” sa Kugler till oss. ”Vi kommer inte att ändra vårt varumärkesområde. Vi kommer att dra nytta av alliansstyrkan och den beprövade tekniken – så vi kan passa det till en dacia. Vi har all elektrisk teknik redo och på hyllan. Att vara en del av den större alliansen innebär när vi behöver en teknik, vi har den. Vi behöver inte förhandla. ”
Även om tidsramen för varumärkets första elbil är oklar, antydde Kugler att en elektrifierad Dacia kunde se förr snarare än senare. “Kanske finns det tre eller fyra års skillnad mellan de mycket mer avancerade [allians] bilarna och de tekniker vi har,” sa han till oss.
”Vi tittar på när det kommer att vara överkomligt. Vi håller oss till vår företagsmodell och när den är klar och när det finns en begäran kommer vi att ansluta den. ”
Vid köp för att göra Dacias elbil så budgetvänlig som möjligt är det troligt att varumärket kommer att använda underlag och elmotorer från den nuvarande Renault Zoe-Europas mest sålda elbil.
Zoe uppdaterades nyligen med ett mycket kraftfullare 41kWh-batteri, vilket Renault hävdar tillåter ett 180-mils körområde. De mindre och billigare 22KWh -batterigränserna sträcker sig till cirka 100 mil.
Förutom elektrifiering kommer Dacia att förgrena sig till autonom teknik, om än endast på en mycket grundläggande nivå.
”Elektrifiering av marknaden är uppenbar. Autonomi och anslutning kommer också att ökas, ”tillade Kugler. Dacias engagemang för autonom körning kommer att begränsas till rudimentära saker som adaptiv farthållare och automatiska växellådor – funktioner som “delegerar” uppgifter till bilen.

Skulle du vara intresserad av en billig Dacia EV? Låt oss veta i kommentarerna nedan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *