“Samsung är ungefär lika lönsam som Ford, Renault, Hyundai samt VW -gruppen kombinerad”

Jag önskar att jag hade hållit alla problem med Auto Reveal sedan dag ett. Hade jag gjort det, skulle jag ha en kopia av “Samsung kommer” -rubrik och berättelse som jag komponerade strax efter att vi introducerade 1988. Under de tre decennierna sedan har Samsung slutat vara Sydkoreas största såväl som de flesta lönsamt företag.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

Mycket avsiktligt är det helt enkelt dabbat i fordonsspelet hittills – främst, men inte helt, via sin nedspelade fransverksamhet, Renault Samsung Motors. Men jag har alltid misstänkt att när (inte om!) Gianten introducerar sig helt på den globala bilstadiet, är det långt lika stort, rika, smart och stolt över att göra det i samband med en traditionell fordonstillverkare.
Om intäkter är något att gå förbi-liksom de är eftersom de finansierar de största nivåerna av FoU, löner, finaste inköp plus rätt fabriker i rätt länder-lämnar Samsung de flesta gamla skolan fordonstillverkare som verkar som stugmarknader som repar till försörja sig. En höjning på 17 procent från år till år i årliga intäkter till nästan 20 miljarder dollar sätter det bland världens 10 bästa företag.
På egen hand var Samsung ungefär lika lönsam förra året som Ford, Renault, Hyundai samt VW -gruppen tillsammans. Det är rikt tillräckligt för att bli mer av en stor EV -spelare och nu har viljan, plus de tekniska kapaciteterna, att gå inifrån bilvägen. Om det kan göra toppmoderna flygplan, väpnade styrkor fordon såväl som globalt betydande konsumentprodukter, kan det definitivt göra förarlösa eller körbara elfordon såväl som lastbilar. Samsung Vehicles eller fordonstekniker kommer att bli lika mycket en del av våra liv som dess andra enheter, till exempel smartphones.
Verksamheten betalade nyligen 8 miljarder dollar för att få Harman, vilket kommer att hjälpa till i dess attack på den globala EV -marknaden. De två företagen fastställde förra veckan Samsung Automotive Innovation Fund innan de tilllade att de kommer att spela en “ledarskap” -funktion för att stödja såväl som att forma länkade fordon.
När dess EVs (vissa Samsung-märkta, vissa inte) anländer, kommer alla dessa konsumentprodukter att prata med såväl som att arbeta med varandra. Åtminstone kommer din Samsung-telefon att ersätta din sat-nav-enhet. Förutom att inte utesluta att din EV omedelbart ändras på ditt Samsung Entertainment -system samt centralvärme när det upptäcker att du är på väg till en vinterkväll. Inte för att du nödvändigtvis kommer att kräva, eftersom din “Samcar” kan fördubblas som ett litet fristående hem på hjul.

Vilken teknisk jätte tror du kommer att ha den största funktionen på bilmarknaden under de kommande åren? Låt oss förstå i kommentarerna nedan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *