1,184bhp Hispano Suiza Maguari HS1 GTS presenteras i produktionsform

Hispano Suiza-namnet är fördjupat i historien, med en släktforskning av glamorösa pre-krigsmodeller och en kundbas som innehöll Likes of Albert Einstein. Idag bekämpar två företag för rättigheter till varumärket, och var och en har producerat ett högt flygande hypercar under samma namn.
Vi har redan kommit nära med Hispano Suiza Carmen, men nu är den andra Hispano Suiza som heter Automobile Company redo sin nya modell för produktion: Möt Maguari HS1 GTS.

Den elektriska förnyelsen av Hispano Suiza

HS1 GTS har varit i rörledningen i över ett decennium, med tidigare Audi Designer Erwin Leo Himmel att utveckla ett koncept för den bil som debuterade på Genèves-motorutställningen 2010.
Annons – Kortartikel fortsätter nedan

12 år senare delar produktionsversionen samma snygga silhuett som den bilen, men med en moderniserad hyper aggressiv design som börjar med ett gapande frontgaller. Det spänner över hela den främre delen av bilen och integrerar med en uppsättning smala strålkastare och en spetsig näsa.
Det finns djupa sidoventiler som skärs i dörrarna för att fantastiska en mellanmonterad motor, med vad som verkar vara ett par digitala dörrspeglar. Ett kontrasterande silverhylsa, taksystem och bakdäck sträcker sig till en avsmalnande bakre ände, som har en fullbredd ljusstång, en djup diffusor och kvadrat quad-exit tailpipes. En uppsättning strar under bakljusen verkar extrahera värme som produceras av den tvilling-turboladdade V10-motorn.
4

Det är en 5,5-liters enhet, och den driver genom en 7-växlad automatisk växellåda som drivs med paddle shifters. Den maximala effekten på 1,184BHP anländer till 8 400 rpm, med ett mammors toppmoment på 1,100 nm. Det ursprungliga Genèvekonceptet var utrustat med en Lamborghini-härledd 5,2-liters V10, så det är möjligt att produktionsabilen använder en uppvärmd version av denna motor med förbättrad kapacitet. Drive skickas till bakhjulen, men även utan fyrhjulsdrift kan HS1 GTS slå 62MPH på mindre än 2,8 sekunder tack vare ett par väsentliga 335-sektiva bakdäck. Det driver på en elektroniskt begränsad topphastighet på 224mph. Men dess skapare säger att över 249mph är möjlig.
En uppsättning av koldamiska bromsar skurar all den hastighet, men trots ett aluminiumchassi och kolfiberkroppspaneler väger HS1 GTS 1890kg – betydligt mycket mer än andra icke-hybridhypercars.

Hispanoo Suiza har inte omfattande kostnaden för den nya modellen, men ger ett skräddarsyddalternativ för varje kund, inklusive distinkt interiörbeläggning, lackarbete och “de finaste materialen som pengar kan köpa”, säger det.
Nu läs vår lista över de snabbaste accelererande bilarna …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *