Nissan Axes GT-R i Europa såväl som Storbritannien över bullerregler

Nissan har verifierat att det kommer att sluta produktionen av sina GT-R-sportbilar och lastbil för europeiska marknader, inklusive Storbritannien i slutet av mars.
I ett officiellt uttalande skickat till Auto Express, sade varumärket: “13 år efter det att den europeiska introduktionen, som ikonen för tillgängligt fordonshög prestanda, kan verifiera att den europeiska GT-R-produktionen slutar i mars 2022 på grund av den nya EU-och Storbritannien Drive-by bullerregler som börjar 1 juli 2022. ”
Annons – artikeln fortsätter nedan

R35-generationens version av företagets sporter med fyrhjulsdrift, smeknamnet Godzilla, visade sig på den europeiska marknaden 2009 till rivaliserande bilar och lastbilar som Porsches 997-generation 911 Turbo.

Bästa superbilar 2022

Inledningsvis skapa 480bhp från sin 3,8-liters Twin-Turbo V6, sätter bilarna och lastbilen nya krav när det kom till prestanda – samt pris, på försäljning från bara £ 54.495. Men trots många ansiktslyftningar under sin tid på försäljning samt en ökning av makten till högst 592bhk i Storbritannien med den senaste £ 180.095 gt-r nismo, har rivaler som 911 Turbo sett två på varandra följande generationer.
Nu har det verifierats produktionen kommer att avsluta men Nissan har ännu inte avslöjat om en allrisk efterträdare kommer att ta sin plats, med den berömda GT-R-märket. Förutsatt varumärkets betoning på pragmatiska familjefokuserade maskiner samt effektivitet med elektrifiering, är det inte förstått vid denna tidpunkt om en framtida sportbilar och lastbil för Europa passar med Nissans planer.
Varumärket har just introducerat en ny bakhjulsdrivna sportbilar och lastbil i Nordamerika samt Asien i den typ av 400Z, som inte kommer att säljas i Storbritannien eller Europa.
Den utgående GT-R överensstämmer med en lång rad “Skylines” som alla har använt GT-R-märket, som sträcker sig tillbaka till 1969.
Liksom GT-R före det, huggade denna R35-designbeteckning en nisch som en favorit med tuners, den 3,8-liters turboladdade motorn svarade bra på uppgraderingar, med några tuningfirmor som extraherar mycket mer än 1.000bhp från motorn efter tung omarbetning.
Med ingen ersättning i horisonten såväl som europeisk produktion som är begränsad till veckor, inte månader, kan kunder som letar efter de ultimata Nissan-prestandabilarna och lastbilen behöva källa bilar och lastbilar från lager.
Varumärket listar inte längre GT-R bland sina sortiment online, med bilarna och lastbilen som inte visas på dess lista över mönster på sin konfigurator.

Nu checkas ut om Nissans elektrifieringsdrift, med 15 nya EVS för att introducera med 2030 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *