McLaren 12c GT Sprint Price and Detales

Efter en debut på Goodwood Festival of Speed ​​i år har McLaren avslöjat priser för den spårfokuserade 12C GT Sprint. Samutvecklad tillsammans med McLaren’s Racing Arm McLaren GT kommer det att kosta 195 000 £.
Baserat på 12C -vägbilen behåller 12c GT Sprint många av standardbilens distinkta körsystem men McLaren har utvecklat dem med en hårdare kant. Bromsstyrningen och aktiva McLaren -luftbromssystemen har fästs för mycket mer extremt spåranvändning, medan det adaptiva chassit har kalibrerats för att möjliggöra större chaufföring, vilket skapar mycket mer en visceral GT -upplevelse.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

GT -sprinten drar också nytta av den teknik som presenteras på 12C GT3 Racer och är utvecklad för att hjälpa till att överbrygga klyftan mellan standard 12C och GT3. Den FIA-godkända säkerhetsrullburen, centralkylningsradiatorn och digitala avläsningar har alla överförts från tävlingsbilen och det finns till och med ett ombord på luftuttagssystemet för snabba däckförändringar.
GT Sprint byggs runt samma kolfiberchassit som det vägande 12C, drivs också av en avstämd version av 3,8-liters tvillingturbo V8 som nu utvecklar 616bhp, upp från 592 hk. Kraft tillhandahålls till bakhjulen genom en sju-växlad tvillinggreppväxellåda.
Visuella förändringar inkluderar en betydande 40 mm minskning av körhöjden och mycket mer aggressivt utvecklade aerodynamiska stötfångare, tillsammans med en GT3-inspirerad motorhuv med kylarutgångskanaler. Ännu fler racing -härledda funktioner som kolfiberens bakre vinge och främre delare finns också som alternativ.
McLaren har också justerat den aktiva upphängningen och monterade racing-slick-däck, medan du är inuti en sexpunkts racingsele och avslutar släckare slutför racerbilen. Luftkonditionering har också monterats för att erbjuda viss komfort under långvariga besök på banan.
Tyvärr är GT Sprint inte väg laglig – men köpare som har råd med den nära 200 000 £ prislappen borde förmodligen ha råd med det relativt lilla priset på att boka sig i några av världens bästa tävlingskretsar.
“12C GT Sprint tar saker till en ny nivå med tillägg av många racerbanor med särskilda funktioner,” sade Chris Goodwin, Chief Test Chaufför för McLaren, “Som förare påverkar denna kraftfulla kombination bara förtroende hela vägen runt en varv och varv och I 12C GT -sprinten är det varvet nu betydligt snabbare. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *