Hyundai lanserar ny EV-laddningstjänst

Hyundai har lanserat en ny laddningstjänst som heter Charge Myhyundai. Systemet är skapat för att göra den elbil som laddar mycket enklare för Hyundai EV-ägare genom att göra laddningspoäng från flera företag lättillgängliga med bara ett kort och konto.
Den nya laddningstjänsten nås med ett kontaktlöst kort eller en smartphone -applikation. Den elektriska energin som konsumeras under varje laddningssession loggas av systemet och faktureras till bilisten varje månad.

Electric Car Charging i Storbritannien: Priser, nätverk, laddartyper och topptips

Hyundai säger att dess nya laddningstjänst kan göra EV -ägandet mycket enklare eftersom det tar bort behovet av att hantera ett separat konto och betalningsplan för varje enskild laddningstjänstleverantör.
Annons – Post fortsätter nedan

Flera företag med stora namn har redan samarbetat med programmet, inklusive BP Pulse, Ionity, Pod Point och Source London, och Hyundai säger att Myhyundai-kontoägare kommer att kunna komma åt 15 000 brittiska laddstationer genom tjänsten.
Avgiften Myhyundai -applikationen tillåter också bilister att söka efter närliggande laddstationer, baserat på deras föredragna leverantör, laddningsmetod eller elektrisk energikostnad. Appen kan också kopplas ihop med Hyundais Bluelink -anslutna teknik, vilket gör att ägarna kan fjärrkontrollera statusen för deras bils batteri eller schemalagningstider.
Hyundai kommer ännu inte att bekräfta tullarna för sin nya laddningstjänst, men Automobile Express förstår att systemet kommer att vara identiskt med Kias nyligen lanserade KIACHARE -tjänst. Som sådan kommer det sannolikt att delas upp i två planer.
Liksom Kias tjänst kommer Hyundais grundläggande plan sannolikt att kräva en registreringsavgift på 1,99 £ för att få det kontaktlösa kortet. Det kommer inte att finnas en månatlig prenumerationskostnad, men bilister kommer att betala för den 49P -sessionavgiften som krävs för att aktivera många brittiska laddstationer. Bilister betalar sedan per kWh elektrisk energi som används.
Hyundai kommer sannolikt att spegla Kias plus-plan också, som avstår från registreringsavgift, men debiterar kunder 2,99 £ per månad för tjänsten. Planen riktar sig till bilister som regelbundet tar ut sina bilar vid offentliga laddningspunkter – och som en extra förmån erbjuder vissa företag 15 procent rabatt per kWh som en del av systemet.
BP Pulse och Ionity ingår inte i Kias schema, men kunder kommer att kunna ha båda företagen lagt till sitt konto för en extra avgift. BP Pulse kostar extra £ 7,85 per månad och ger användarna 40 procent rabatt jämfört med standardavgiften. Ionity har ännu inte bekräftat hur mycket deras bult-tjänst kommer att kosta.

Läs nu alla de aktuella nyheterna om Hyundai Ioniq 5. Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *