Slutet på 70 mph motorvägar? Studien visar en enorm minskning av föroreningar vid 50 km / h

Utsikterna till minskade motorvägs hastighetsgränser har blivit mycket närmare i sikte, efter en studie av walesiska vägar fann att minskning av gränsen från 70 km / h till 50 km / h minskade poillutuion med upp till 47 per cent.
Studien kommer sannolikt att granskas noggrant av chefer från motorvägar England. Det statliga ägda företaget, som förvaltar landets motorvägsnät, har sänkt gränserna till 60 km / h i fyra områden i en rättegång som syftar till att mäta påverkan minskade hastigheter har på föroreningar. En ännu mer 101 områden har framhävts som att kräva åtgärder för att hantera föroreningar i omgivande områden.

Hastighetsgräns genom motorvägsvägar för att stiga till 60 km / h

En begäran om frihetsinformation som lämnats in av Highways Magazine fann att en 50 mph -gräns, som verkställdes med medelhastighetskameror, såg föroreningar med mellan 22 och 47 procent. De minskade gränserna infördes för att specifikt rikta in sig på hög förorening i fem trunkvägsområden.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

Highways England är under press till lägre nivåer av kvävedioxid (NO2) -utsläpp över hela sitt nätverk. Tiderna förra månaden rapporterade att fyra motorvägar och stora A-road-områden nära korsningar, eller stadskonturbationer, skulle få 60 km / h gränser som en del av en försök, med delar av M32, A1, M4 och M621 var föremål för de minskade gränserna , återigen verkställs av genomsnittliga hastighetskameror.
Ivan Le Fevre, miljöchef på Highways England, berättade för The Times att företaget skulle fortsätta sitt ”program för forskning och lösningar” tills trafikföroreningar har lösts ”vid svansröret av biltillverkare”.

70% av chaufförerna bröt 30 km / h hastighetsgränser i lockdown

Edmund King, president för AA, berättade för Times att han ansåg chauffeurs förstod behovet av att sänka hastighetsgränserna i föroreningshotspots, men en större minskning var troligtvis inte att möta stöd.
Huruvida motorvägsnätverket träffas av ännu mer föroreningsbustande gränser återstår att se, men resultaten från den walesiska studien verkar lägga till sängs en gång för alla chanser att förbättra gränserna till 80 km / h, liksom potentiellt att ringa in i Fråga ett nyligen tillkännagivande att gränserna i vägarbeten kan höjas från 50 km / h till 60 km / h.
Läs nu vår guide till kurser för snabb medvetenhet …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *