Mazda Patents New Rotary-Engined, Bakdriven sportfordon

Mazda har lämnat in en serie patentbilder för en ny, elektriskt assisterad rotationsmotor och lägger till lite mer trovärdighet till rykten om att det japanska varumärket snart kommer att snart kommer Återuppliva sin RX-badged, roterande drivna sportfordonslinje.
Det sista roterande drivna sportfordonet från Mazda var RX-8. Det drogs från showrooms redan 2012, men verksamheten har övervägt att retade drivlinjens återkomst med RX-vision-konceptet. Den okonventionella motorn kommer också att återvända senare i år som en intervall-extender i specifika versioner av den elektriska MX-30 SUV.

Firar 50 år av Mazdas rotationsmotor

Mazdas senaste patentritningar visar en ny tre-rotor Wankel-motor, vilket indikerar att motorn i denna skiss har en rotor mycket mer än den gamla RX-8: s drivlinje. Det, i kombination med företagets nya hybridsystem, måste ge en hälsosam förbättring av kraften jämfört med den tidigare RX -modellens 228bhp -produktion.
Annons – Post fortsätter nedan

Dessa patentbilder förhandsgranskar också en ny Transaxle -växellåda, troligen skapad för att hjälpa till med bilens viktfördelning. I denna applikation överförs motorns kraft till en växellåda monterad på bakaxeln med hjälp av ett vridmomentrör.
Mazda har ännu inte verifierat vilken plattform den nya rotationsmotorn kommer att bultas till. Den nuvarande främre löparen ser emellertid ut att vara företagets kommande stora arkitektur, som skapades för att passa märkets nya variation av sexcylindriga hybrid-drivlinor.
Både 48V mild-hybrid samt plug-in hybridinnovation har redan konstruerats för plattformen. Det måste också finnas massor av utrymme för att hemma den större tre-rotorns motor framför, eftersom området den upptar är ungefär samma som en traditionell sexcylindrig bensinmotor.
Kolla nu ut vår utvärdering av Mazda RX-8 sportbil …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *