Renault Megane E-Tech Electric tjänar femstjärniga poäng i senaste Euro NCAP-säkerhetstester

Renault Megane E-Tech Electric har tilldelats en fullständig femstjärnig säkerhetspoäng av Euro NCAP, i fordonsens säkerhetsorganets allra första Runda med olyckstestresultat för 2022 som på samma sätt inkluderade många andra nya modeller.
Volkswagen Taigo Coupe-SUV såväl som ansiktslyftade Polo Supermini, den senaste iterationen av Lexus NX såväl som BMW: s 2-serie Coupe utvärderades alla av säkerhetsorganet tillsammans med Renault och alla tilldelades exakt samma fem- Stjärnsäkerhetspoäng som Megane E-Tech Electric.

Euro NCAP introducerar världens allra första tester för förare-assist-teknik

Däremot tillhandahölls BMW 2-serien Coupe-som på samma sätt sattes med sina steg av Euro NCAP-en fortfarande respekterbar fyra-out-of-five-stjärnor. Euro NCAP associerade detta delvis ner till bilens autonoma nödbromssystem, som genomfördes tillräckligt i testningsscenarier inklusive fordon såväl som fotgängare var dock mindre effektiv under omständigheter som en cyklist som korsade vägen.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

I sin utvärdering tilldelade Euro NCAP Megane E-Tech Electric det högsta möjliga betyg, där fordonet presterar särskilt bra för resenärskydd. För kategorin för vuxna yrkesmässiga yrkesmässiga fick Megane en poäng på 85 procent, liksom Kid Traveler -poängen var ännu mycket bättre på 89%.
Bilens säkerhetshjälpteknologi var bra till 79 procent, medan den mottagliga vägens individuella säkerhetsresultat bedömdes till 65 procent. Megane E-Tech Electral’s Strong Performance General är tillgänglig i skarp kontrast till den elektriska Renault Zoe Superminis Euro NCAP-resultat, som tog rubriker när det nedgraderades i december 2021.
I det testet genomfördes Zoe dåligt över hela linjen (särskilt i kategorin Security Devices, där den fick 14 procent), samt bidrog till att Zoe slutade vara det tredje fordonet som någonsin tilldelats en nollstjärna Säkerhetspoäng av Euro NCAP.
Som reaktion på Renault Zoes 2021 olyckstestprestanda, Euro NCAP: s generalsekreterare, Michiel Van Ratingen, kritiserade Renault för Zoes ”nedslående resultat”, fortsätter med att säga: ”Det är cyniskt att erbjuda konsumenten en budgetvänlig ekovänlig vänligt fordon om det kommer till kostnaden för högre skada faran i händelse av en olycka. ”
Kolla nu ut om de säkraste fordonen till försäljning i Storbritannien här …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *