Dieselfordonskontaminering är 25 gånger över laglig gräns

Nya dieselfordon är så mycket som mer än 25 gånger över den lagliga föroreningsgränsen, en ny forskningsstudie i tillverkarutsläppstester har avslöjat.
Worldwide Council on Clean Transportation (ICCT) upptäckte att det typiska fordonet skapar sju gånger mer kväveoxider än Euro 6 -standarden som kom till påverkan förra månaden.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

Bara ett av de 15 fordonen som testades uppfyllde målet 60 mg per kilometer med det värsta resultatet som träffade en svindlande 2 000 mg per km.
• Dieslar som utlöser olaglig luftförorening över Storbritannien
Farliga nivåer av kväveoxider har kopplats till otaliga för tidiga dödsfall i Storbritannien såväl som den ökande populariteten för dieselfordon har varit en stor faktor. Det har ledat London borgmästare Boris Johnson att flyta konceptet att ladda dieselförare en ytterligare trängselavgift.
De brittiska kontamineringstesterna, som väckts av utsläppsanalys, avslöjade Mercedes C200 såväl som Citroen C4 -kaktus skapade tre gånger gränsen – men den uppgav att det kanske inte släpper hela uppgifterna för alla tester.
Testerna genomfördes under verkliga förhållanden samt inkluderade snabba accelerationsburar samt längre perioder som reser vid 60 km / h. Det är ganska annorlunda än de officiella testerna som utförs i ett hanterat labb med smidigt såväl som mild acceleration. ICCT uppgav resultaten som bröt gränsen registrerades under typisk körning och inte vid extrema ögonblick.
• 11 miljoner pund investeringar i vätebränsle
Vicente Franco, en ICCT -forskare såväl som forskningsstudieförfattare, uppgav att resultaten bevisade att vissa tillverkare etablerade rätt innovation men det användes inte nödvändigtvis korrekt. Selektiv katalytisk reduktionsteknik, till exempel, kalibreras av tillverkare för att arbeta på sin topp under de officiella testerna snarare än i äkta världskörning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *