“Nätverket av laddningspunkter är ingenstans nära att hålla jämna steg med försäljningen av elbilar”

Motorindustrins anläggning kallar dem officiellt “standard” eller “långsam/snabb” offentliga laddningspunkter. spännande de är inte. Men de är viktiga i bilparker, på gator, på stormarknader och på andra håll. Det här är de ödmjuka maskinerna och de blygsamma platserna som verkligen kan göra eller bryta elektriska bilar för massorna. Men vi ser inte tillräckligt med sådana laddare. De behövs i mycket större antal … skarpa.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

Faktum är att nätverket av konventionella offentliga laddningspunkter i Storbritannien inte är nära att hålla jämna steg med ökningen av elektriska eller elektrifierade fordon. Av den anledningen är “systemet” mindre kapabelt att hantera idag än, till exempel, för ett år sedan. Chockerande, 2021 finns det mycket färre långsamma/snabba laddare per plug-in-bil än det fanns 2020.

GridServe tillkännager Raft med nya motorvägar av elektriska bilar som laddar nav

Över många av södra England och mycket av norr förväntas praktiskt taget 50 plug-in-bilar dela bara en offentlig laddningspunkt. Storbritanniens förhållande mellan plug-in-bilar och konventionella offentliga laddare har nyligen “försämrats” så oroande att de ledande EV-marknaderna i Europa och Asien, Storbritannien rankas nu som “en av de värsta”. Det här är inte mina fakta, siffror och direkta citat. De kommer från ett fett samhälle av motorproducenter och handlare (SMMT), vilket är bäst att ta upp problemet och peka på att anklaga fingrarna på vår regering, plus den sömniga fordonsbranschen. Båda misslyckas med att hålla jämna steg med plug-in-bilförsäljningsvolymer, som är i obefintlig hälsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *