Wales Backs Car Smoking Ban

Rökning i bilar med närvarande barn kommer att förbjudas i Wales om de ges framställningen, har den första ministern meddelat.
Den walisiska regeringen har inlett ett samråd om beslutet, tillsammans med en separat från Department of Health för England, eftersom de två regeringarna letar efter åsikter om beslutet.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

Den walisiska regeringen säger att den syftar till att skydda ungdomar från effekterna av begagnad rök i ett trångt utrymme.
Det var också det första landet i Storbritannien som övervägde att hantera frågan om rökning i bilar när barn är närvarande. Den sa att de som går mot förbudet kan möta böter och poäng på sina licenser.
Alla förordningar som föras in av den walisiska regeringen skulle endast gälla Wales. Regeringen säger emellertid att det är i kontakt med avdelningen för hälsa i England för att “samordna tillvägagångssätt” i frågan.
• Tyska bilar är värsta för motorfel ”
Den walisiska regeringen har stött forskning från Cardiff University om resultaten att ett av tio barn i Wales fortsätter att utsättas för rök i familjebilar.
Universitetet fann också att ett av fem barn med en förälder som röker säger att vuxna fortsätter att lysa upp i familjefordonet.
Det finns fortfarande frågetecken om hur någon lag skulle verkställas, liknande oro över hur bilister poliseras för brott som Lane Hogging eller underlåtenhet att bära säkerhetsbälte.
Siffror visar att i England är mer än 430 000 barn i åldrarna 11 till 15 utsatta för begagnad rök i bilar varje vecka, och ett liknande förbud finns redan i vissa stater i Amerika, Australien, Kanada och ett fåtal europeiska länder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *