Nya 286bhp Hyundai Kona N till försäljning nu prissatt från 35 395 £

Den nya Hyundai Kona N är tillgänglig att köpa i Storbritannien nu, prissatt från 35 395 £. Till det priset undergräver det Volkswagen T-Roc R med mycket mer än £ 6 000 och Audi SQ2 med nästan 5 000 pund, som båda också kämpar för uppmärksamhet i prestationskorvernklassen.
Hyundais inställda Kona N drivs av en turboladdad 2,0-liters fyrcylindrig bensinmotor, som producerar 276 hk och 392 nm vridmoment. Det räcker för en tid på 0–62 mph på 5,5 sekunder (med lanseringskontroll) och en topphastighet på 149 km / h.

Topp 10 bästa prestanda bilar för att få 2022

Till skillnad från sina rivaler från Volkswagen-gruppen är Kona bara framhjulsdrift. Hyundai har emellertid en ganska kreativ åtta-växlad automatisk växellåda med tre inställningar, som var och en skapas för att skruva maximal möjlig prestanda ur motorn.
Annons – Post fortsätter nedan

Den första inställningen, kallad “N Grin Shift”, är i allmänhet en push-to-pass-funktion. Den ökar motorns utgång till 286 hk i 20 sekunder och växlar ner för att ge den bästa accelerationen. Men när den har använts måste bilisten vänta 40 sekunder innan den kan aktiveras igen.
13

“N Power Shift” engagerar sig automatiskt när bilisten använder mycket mer än 90 procent gasreglage och skärper upp växlingens förändringar för att hålla kraften flödande till hjulen. Slutligen optimerar “N Track Sense Shift” förmodligen växlar för spårkörning. Hyundai säger att systemet fattar beslut om växeländringar baserade på “motorsportdata och förarens beteende.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *