Honda Axes Diesel Power i Storbritannien

Honda har eliminerat den dieselmotorerade versionen av HR-V från försäljning i Storbritannien, vilket innebär att företagets brittiska line-up nu är bensin, hybrid eller renelektrisk.
Honda förblir säker på sitt beslut och står fast i tron ​​att dess hybridmotorerade mönster kommer att tjäna den körsträcka-medvetna bilisten lika bra.

Honda HR-V Review

Under de senaste åren har Honda stadigt avbrutit sina mest förorenande drivlinor i ett företagsomfattande tryck mot elektrifiering. Införandet av företagets I-MMD-hybridsystem har bidragit till denna process, liksom lanseringen av den nya jazzhybriden.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

Den senaste lanseringen av Battery Electric Honda E kommer också snart att följas upp av lanseringen av en ny renelektrisk crossover, baserad på samma plattform. Och förutom att skrapa det sista dieselalternativet i sitt sortiment har Honda också tagit fram sin egen tidsfrist för att elektrifiera sitt befintliga bensinområde inom de kommande tre åren.
En talesman för varumärket sa: ”Honda har påskyndat sina planer för att alla sina europeiska mainstream -bilkonstruktioner ska elektrifieras från 2025 till 2022 och vår motorbensinhybridteknologi kommer att spela en nyckelroll för att uppnå detta mål. Som sådan planerar vi för europeisk produktion av dieseldrivnains att upphöra i slutet av 2022. Men på lokal nivå i Storbritannien har vi nu slutat sälja dieselbilar. ”
Dieseldrivna HR-VS kommer fortfarande att finnas tillgängliga från Honda UK-återförsäljare under en kort tid som restlager.
Klicka här för vår djupgående recension av den allelektriska Honda E …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *