Mercedes Electric Automobile Batteri Recycling Plant Plan avslöjade

elektriska bilar Använd ädla sällsynta jordartaller som kobolt i byggandet av sina batterier och Mercedes bygger nu en anläggning för att hjälpa till att återställa några av dessa resurser för att göra EVS mer hållbara och miljövänlig.
Schemalagd att börja 2023, kommer MERCEDES-återvinningssystemet initialt att vara ett pilotprogram med en årlig kapacitet på 2.500 ton. Mercedes har dock sagt att ett andra steg planeras där återvunna material sedan kommer att användas för att producera upp till 50 000 batterimoduler för nya Mercedes EQ-fordon. Återhämtningsgraden för batteriet vid anläggningen förväntas vara över 96 procent.

Bästa elbilar att köpa 2022

Jörg Burzer, mannen som ansvarar för produktions- och supply chain management division för Mercedes, sade om den nya fabriken, säger Mercedes-Benz ett tydligt mål med sikte på att bevara resurser: en maximal cirkulär ekonomi för alla använda råvaror . Hållbar batteriåtervinning är en nyckelfaktor i detta – över hela världen “.
Annons – artikeln fortsätter nedan

Batteriåtervinning har blivit ett stort ämne i den elektriska bilindustrin, med frågor om kobolt som finns i EV-batterier är etiskt framställd, eftersom majoriteten kommer från gruvor i DR-Kongo. Även Mercedes har erkänt “situationen [hantverkare] måste förbättras”. Även om det tyska företaget betonade det fungerar med ansvarsfullt inköpsbolag RCS globalt i sin försörjningskedja.
Med de flesta europeiska bilföretag blir helt elektriska år 2030 är det troligt att fler återvinningsanläggningar som detta kommer att behövas för att leverera den ökande efterfrågan på EV-batterier.
För de senaste nyheterna och recensionerna på elektriska bilar klicka här …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *