Carmakers bör betala för luftföroreningar, statliga parlamentsledamöter

En grupp av parlamentsledamöter från fyra välj-kommittéer har skrivit en rapport som kräver en ny Clean Air Act för att hantera Storbritanniens luftföroreningsproblem.
Rapporten föreslår grundandet av en ny Clean Air -fond, som betalas av biltillverkare på en “förorenare betalar” -princip, för att hantera luftföroreningar.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

• Nya utsläppslagstiftningar troligtvis när regeringen förlorar domstolens strid
Parlamentsledamöterna kräver också en ny uppsättning lagar, som kallas Clean Air Act, som skulle “förankra rätten att rengöra luft i brittisk lag”. Undersökningen föreslår också att föra vidare från 2040, det datum från vilket försäljningen av traditionell bensin såväl som diesel kommer att förbjudas, “i linje med mer ambitiösa åtaganden från hela världen”.
Parlamentsledamöter från miljörevision, hälsa och välbefinnande samt socialvård, transport samt miljö, mat samt kommittéer för landsbygdsfrågor fick fram en “enastående” gemensam utredning och anklagade regeringen för att vara “mer bekymrad över box- Tickar såväl som att visa efterlevnad än att vidta djärva, bekräftande åtgärder ”.
Ytterligare utsläppsbaserade skatter-som London T-avgiften såväl som de senaste höjningarna i vägskatt för dieselfordon-antyds också av rapporten, vilket antyder att ministrar bör ”ta högre hänsyn till kostnaderna för luftföroreningar när man fastställer beskattning som samt kostnadspolicy ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *