New Nissan X-Trail: The Inside Story

Med Qashqai+2 som inte längre finns i Nissan-line-up, är trycket på företagets nya sju-sits X-trail. Auto Express träffade Nissan produktchef Marios Alexandrou, som pratade oss runt den första brittiska bilen.
Medan officiella prissättningar för den nya Nissan X-Trail inte kommer att tillkännages förrän i maj, kommer utgångspunkten troligen att vara knappt 25 000 £ och stiger till cirka 30 000 pund.
Alexandrou sa till oss: ”Våra huvudkonkurrenter kommer att vara Honda CR-V och Toyota RAV4 [båda endast tillgängliga med fem platser]. X-Trail kommer att dra in många olika kunder-människor som uppgraderar från familjens salonger och minskar från större SUV: er. ”
Annons – Artikeln fortsätter nedan

• Bästa sju-sitsiga bilar till salu nu
2013 sålde Nissan bara 2 000 X-trails jämfört med 10 000 tidigare generationens Qashqai+2s. “Folk köpte Qashqai+2 på grund av det ökade utrymmet som det erbjöd,” sade Alexandrou. “Nu är X-Trail ännu större och har två extra platser, som är mer praktiska.”
Framgången för Qashqai har tydligt påverkat designen och utvecklingen av X-Trail. Den åker på samma CMF -plattform som sin mindre crossover -kusin och mäter in på 260 mm längre, samtidigt som den är 100 mm längre än föregående +2.
Den tredje platsen med säten kommer att vara valfri – och kostar cirka 1 200 £ – med nästan 40 procent av kunderna som sannolikt kommer att välja dem.
Från lanseringen kommer endast en 128 hk 1,6-liters DCI-dieselmotor, i antingen 2WD eller 4WD, att erbjudas i den nya X-Trail. Ekonomisiffror påstås vara 57mpg respektive 53mpg för de två versionerna. En 160bhp 1,6-liters DIG-T-bensinmotor kommer att följa nästa år.
SUV-marknaden ser ut till hot-up ännu längre när den nya X-Trail anländer. För att ta reda på de bästa modellerna, kolla in vår nedgång av de bästa SUV: erna och 4x4s att köpa nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *