Toyota Verso Powered av BMW Diesel Engine

Den nya Toyota Verso kommer att erbjudas med valet av en BMW-sourced 1,6-liters dieselmotor från introduktion i början av nästa år. Uttalandet från den delade drivlinan är det allra första partnerskapet mellan BMW och Toyota i deras nya tekniska partnerskap.
• Toyota News såväl som recensioner
Motorn är en 111bhp 1,6-liters diesel, vilket skapar 270 nm vridmoment samt avger bara 119 g/km CO2. Det är exakt samma motor som används för att driva BMW 1-serien såväl som den tidigare generationens mini. Även om BMW: s dieselmotorer inte förstår för sin förfining, erbjuder de imponerande effektivitet, vilket troligen kommer att vara en drivande faktor i det japanska varumärkets beslut att samarbeta med det tyska företaget.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

Det var tillbaka 2011 då BMW beslutade att förse Toyota med både 1,6 såväl som 2,0-liters dieselmotorer. Verso är den allra första Toyota -designen som drar nytta av en BMW -motor, som kommer att gå i produktion nästa månad på Toyotas Adapazari -anläggning i Turkiet. Detta ger Toyota en konkurrenskraftig rival till fordon som Vauxhall Zafira Tourer samt Renault Scenic, som båda använder rena 1,6-liters dieslar för att charma för företagsköpare.
BMW-anordnade motorer är också en del av ett bredare partnerskap mellan de två tillverkarna, som inkluderar samutvecklingen av ett bränslecellsystem samt en gemensam sportbil. Tillverkarna kommer också att genomföra forskningsstudie i litium -luftbatterier – som kan revolutionera det var elektriska fordon drivs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *