Mazda CX-3 på metod

Mazda planerar en ny liten SUV, baserad på nästa generations 2 Supermini, liksom vår speciella bild visar exakt hur den kan se ut.
Det förväntas bli märkta CX-3 såväl som förfaller 2014, när det kommer att gå med i en serie av nya Mazdas, allt från den nya 2 Supermini samt nästa generations 3 hushållsbilar och lastbil till en ny MX- 5 Roadster samt till och med en stadsbilar och lastbil rival till VW UP!.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

När det släpps kommer CX-3 att hantera crossovers som Fords Fiesta-baserade EcoSport såväl som Nissan Juke, liksom syftar till att vara en av de mest effektiva såväl som bästkörande mönster i sin klass.
Ingenjörer kommer att använda Mazdas SkyActiv -teknik och tillämpa fokus på låg vikt samt stark effektivitet till allt från chassit till växellådan.
En ny diesel-som tros vara en 1,6-liters motor-kommer att spela en viktig roll för att minimera utsläpp. Den mest effektiva versionen av den större CX-5-som har en 2,0-liters diesel-hanterar 61,4mpg samt 119 g/km, men CX-3 kan kunna vara cirka 80mpg samt 95 g/km.
Mazda tros också etablera en 1,3-liters bensin turbo, som kan fungera i CX-3-line-up.
I den här klassen är tvåhjulsdrivna crossovers att sälja fyrhjulsdrivna versioner med vissa marginaler, så CX-3 kan endast användas som en framhjulsdrivna design.
Som det gjorde i CX-5 kommer Mazda att försöka ge en smak av MX-5: s chaufförvillkor, så att den nya bilens styrning och växellåda kommer att ställas in för omedelbara åtgärder och feedback.
Vår bild avslöjar att CX-3: s frontend kommer att låna CX-5: s “Shield” -galler, plus dess chunky underbody-skydd, medan de skarpa strålkastarna kommer från 6.
Praktiskhet kommer att vara avgörande för CX-3: s överklagande, så ingenjörer arbetar med en kreativ säteslayout, som ser baksätet vikas platt vid en knapptryckning.
Nykomlingen kommer att prissättas från cirka 13 000 pund, liksom vi får vår allra första lämpliga titt på det i början av 2014. Försäljningen av CX-3 förväntas sedan börja senare samma år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *