Audi planerar Ultra-Lightweight TT

Audi planerar ett superlätt derivat av nästa generations TT, i ett citat för att injicera mycket mer känslor i varumärket och visa upp sin senaste teknik.
Väger bara 1 000 kg, med fyrhjulsdrift samt byggd av en kombination av kolfiber, stål och aluminium, kan det vara inkarnationen av 2010-quattro-idén som vi alla har väntat på.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

“Ett fordon i TT -avsnittet som väger 1 000 kg skulle vara ett extremt fascinerande förslag,” utsatte Wolfgang Durheimer, Audis nya teknisk utveckling. “Det skulle vara ett derivat av TT såväl som svårigheten är att göra det till en quattro också – det är vad jag har frågat mina ingenjörer.”
Jämförelser med den legendariska ursprungliga Quattro är oundvikliga, särskilt när du tänker på vilken motor som har öronmärkts för projektet. ”Vi talar om en högeffektutgång här, så jag skulle vilja att det ska vara en femcylindrig motor. Åh, liksom inte misslyckas med att komma ihåg en rullbur i ryggen. ” han lade till.
För att uppnå en så otroligt låg vikt kommer Audi att kräva att dra på det extremt nyaste inom materialtekniken. En av fördelarna med MQB-plattformen-som nästa Audi TT kommer att baseras på-är att den kan göras av antingen stål, en blandning av stål såväl som aluminium eller en blandning av ovanstående med kolfiberstrukturella aspekter (Som visats av Crosslane Coupe -idén på Paris Motor Show i september). Thie Ultra-Lightweight TT kommer att använda den senare.
”Vi pressar mot flermaterialplattformar. Vi kan integrera såväl aluminium som stål, limkol till aluminium såväl som till och med nitkol till härdat stål, förklarade Durheimer. “Du kommer att se denna utveckling under nästa Q7.”
På grund 2014 kommer nästa Q7 att vara bland de allra första Audi som är baserade på en ny MLB -plattform som kommer att underbygga en rad nya Audis från A4 till A8. Genom omfattande utnyttjande av aluminium, tillsammans med kolaspekter i sin struktur, kommer Q7 att följa den nya sorten Rover’s ledning när det gäller att tappa punden.
“Vi talar om att förlora 200 kg i kroppen ensam såväl som cirka 350 kg totalt,” bekräftade Durheimer.
Den nya TT förväntas också 2014, vi måste vänta ett år eller två längre på den ultralättiga specialen såväl som den kommer att kostnaden kommer att utöka betydligt mer. ”Naturligtvis skulle det behöva kostnaden mycket mer. Det kommer att vara som Porsche 911 GT3 -prissättningsteknik – vi kommer att kräva att de ska avvärja mycket mer för mindre, ”tilllade Durheimer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *